maanantai 25. kesäkuuta 2012

Marenkikakku

Marenkikakun pohjan voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja säilyttää kuivassa paikassa. Se kannattaa kuitenkin täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Tähän kakkuun laitoin täytteeksi raparperihilloketta ja mansikoita. Käytin pakastemansikoita, joten sekoitin ne raparperihillokkeen joukkoon, mutta tuoreet mansikat kannattaa paloitella vanilja- tai kermavaahdon päälle.



Marenkipohja
4 huoneenlämpöistä munanvalkuaista
1,75 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl valkoviinietikkaa

Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää sokeri, johon on sekoitettu perunajauhot, pienissä erissä. Vatkaa, kunnes seos on tanakkaa vaahtoa ja lisää lopuksi valkoviinietikka. Lusikoi tai pursota valkuaismassa pyöreäksi levyksi leivinpaperille, tee reunoista hieman korkeammat kuin keskiosasta. Paista marenkia 100 asteessa 1,5-2 tuntia. Sammuta uuni ja jätä luukku raolleen ja anna marengin kuivua ja jäähtyä. Irrota se sitten leivinpaperista.

Raparperihilloke
muutama raparperinvarsi
tilkka vettä
sokeria noin 1 dl tai maun mukaan
mausteita halutessa, esim. kanelitanko, tähtianis tai vaniljatanko

Kuori ja pilko raparperinvarret. Keitä paloja (ja mausteita) pienessä määrässä vettä, kunnes ne pehmenevät. Lisää sokeri ja keitä vielä hetki. Anna jäähtyä. Jos käytät pakastemansikoita, lisää ne kuumaan hillokkeeseen.

Pinnalle
vatkattavaa vaniljakastiketta tai kermavaahtoa
strösseleitä tai siirappiraitoja tms.

Kokoa kakku. Levitä hilloke marenkipohjan päälle ja sen päälle vanilja- tai kermavaahto. Koristele tuoreilla mansikoilla tai vaikkapa strösseleillä. Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla, mutta nyt on kysyttävä, että onko tuo kermavaahtoa, jonka päälle olet laittanut siirappi viirut?

    VastaaPoista