Tämän omenakakun resepti on alkujaan Anna-lehdestä, lähes kahdenkymmenen vuoden takaa. Leivoin tätä kakkua usein opiskelukämpässäni! Hyvältä se maistui tänäkin syksynä.Pohjan kardemumma antaa kakulle mukavan säväyksen.
200 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
omenoita
kanelia
sokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan tai irtopohjavuokaan. Kuori ja viipaloi omenoita ja peitä piiraan pohja niillä. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa kakku lämpimänä tai kylmänä esim. vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti