Helmikuu on ihanien blinien aikaa. Näitä teimme viikonloppuna, lisukkeena perinteisesti mätiä, smetanaa ja sipulia, sekä ehkä ei niin perinteisesti chili-katkaraputahnaa.
Taikina:
5 dl maitoa, miel. punaista
20 g hiivaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 rkl sulaa voita
1 tl suolaa
2 munaa keltuaiset ja valkuaiset erotettuna
paistamiseen kirkastettua voita
Liuota kädenlämpöisen (2,5 dl) maidon joukkoon hiiva ja lisää jauhot. Anna kohota noin kuusi tuntia. Kiehauta loppu maito, lisää se ja muut ainekset valkuaisia lukuun ottamatta taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää juuri ennen paistamista. Paista blinit pienellä pannulla voissa kauniin ruskeiksi ja tarjoa heti.
Katkaraputahna
pussi katkarapuja
noin desi turkkilaista jogurttia tai vastaavaa, esim. ranskankermaa
kourallinen ruohosipulia
n. puoli desiä sweet chili saucea
Sulata ravut ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Tämä tahna sopii mainiosti myös esim. patonkien täytteeksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti