tiistai 14. helmikuuta 2012

Nakkisämpylät

Meidän perheen vakioretkieväs on nakkisämpylät. Tehdään tavallinen sämpylätaikina, kohotetaan ja leivotaan sämpylöiksi. Pitkiä nakkeja käytettäessä sämpyläpalloja kaulitaan hieman, lisäään pohjalle ketsuppia, pitsamaustetta ja nakki, ja kääritään rullalle. Prinssinakkeja käytettäessä taikinapallon sisään piilotetaan nakki ja pinnalle voi laittaa pitsamaustetta ja juustoa. Molemmissa tapauksissa sämpylöiden annetaan kohota hieman vielä pellillä ja paistetaan n. 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sämpylät voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen ja retkellä lämmittää vaikkapa makkaratikun nokassa!

Aikuiseen makuun sämpylän sisään voi piilottaa vaikkapa mausteista chorizo-makkaraa.


1 kommentti:

  1. Nämä menivät jo valitettavasti partiolaisten ystävänpäiväriehan eväiksi, mutta leivotaan sitten vaikka yhdessä seuraavaksi, kun tulette tänne päin!

    VastaaPoista