lauantai 24. maaliskuuta 2012
Keväiset bebe-leivokset
Pohja:
1 pkt valmista murotaikinaa
Sulata taikina ja jaa pieniin paloihin, joilla vuoraat voideltujen pienten vuokien pohjat ja reunat. Myös muffinivuoan syvennykset käyvät vuokien asemesta. Paista pohjia 200 asteessa, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Anna jäähtyä hieman ja irrota pohjat vuoista.
Pohjalle:
appelsiinimarmeladia
Laita nokare appelsiinimarmeladia jäähtyneille pohjille.
Täyte (Kotivinkin ohjeen mukaan):
1 dl kermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita
Laita kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen kattilaan, kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakeutuu. Anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi ja yhdistä kermaseokseen. Muotoile täytteestä kupu appelsiinimarmeladin päälle ja laita viileään odottamaan kuorrutusta.
Kuorrutus:
2-3 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
veitsenkärjellinen keltaista elintarvikeväriä
vettä tarvittaessa
Tee tomusokerista, sitsuunamehusta ja vedestä jäykähkö tahna. Kuorruta leivokset sillä ja koristele nonparelleilla tai pääsiäisrakeilla. Säilytä leivokset kylmässä tarjoiluun saakka.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti