Pakastin pursuaa vielä edellisen vuoden marjoja ja muuta herkkua. Kiisseliin niitä saa onneksi piilotettua hyvin. Marjoja voi vaihdella oman pakastimen sisällön mukaan.
n. 5 dl mustikoita
n. 5 dl pakastettuja omenalohkoja
rasia pakastemansikoita
n. 1,5 l vettä
1 dl sokeria
ripaus suolaa
perunajauhoja paketin ohjeen mukaan
Keitä mustikoita ja omenalohkoja vedessä, kunnes niistä on irronnut makua ja väriä. Siivilöi liemi ja laita se takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja suola ja kuumenna uudelleen. Lisää perunajauhot liotettuna pieneen määrään vettä ja sekoita voimakkaasti, ettei pääse syntymään paakkuja. Ota kattila pois liedeltä, kun kiisseli pulpahtaa. Laita pakastemansikat kulhon pohjalle ja kaada kuuma kiisseli niiden päälle. Anna jäähtyä ja tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti