tiistai 3. huhtikuuta 2012

Sitruunamadeleinet

Pienet madeleineleivokset ovat mukavia suupaloja vaikkapa pääsiäisen kahvipöytään. Madeleinevuokia saa leivontatarvikeliikkeistä tai netistä tilaamalla. Tarkoitukseen sopisi myös minimuffinssivuoka tai tavallinen muffinssivuoka, jonka täytät vain pohjasta noin yhden sentin korkeudelta.


Taikina (Koti ja keittiö- lehti 1-2 2011)

100 g voita sulatettuna
2 munaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaisten joukkoon sitruunan kuori ja mehu, sokeri ja suola. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva. Vaahdota valkuaiset ja sekoita nostellen taikinan joukkoon. Voitele vuoka kevyesti ja laita nokare taikinaa syvennyksen pohjalle. Paista 200- asteisessa uunissa 7-10 minuuttia vuokien koosta riippuen. Täytä vuoat uudelleen ja paista uusia eriä, kunnes taikina on loppu. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla. Taikinasta tulee 36 madeleinea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti