lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksen mansikkakakku

Palasimme torstaina lähes kolmen viikon kesälomareissulta, ja nyt olemme mökillä juhannuksen vietossa. Reissusta ja siellä nähdyistä ja nautituista herkuista laittelen kuvia myöhemmin. Tein juhannusaattoillan jälkiruoaksi mansikkaisen täytekakun, jonka resepti alla.



Tee täytteeseen (idea täytteeseen Kinuskikissalta) tuleva kinuski jo hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla.

Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut ainekset varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa ja anna jäähtyä.

Täyte ja kuorrutus
1 prk kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vispikermaa

Kiehauta kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa muutaman minuutin ajan ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vatkaa kinuskia sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja vaahdoksi vatkattu vispikerma.

Väliin
täytettä
banaania
mansikoita (jos käytät pakastemansikoita, tee niistä pikahillo: kiehauta hyytelösokeria ja vettä paketin ohjeen mukaan ja lisää jäiset mansikat kuuman killesokeriliemen joukkoon ja sekoita, kunnes seos on hillomaista, näin mansikat säilyvät raikkaina)

Pinnalle
täytettä
mansikoita
krokanttia

Kostutukseen mehua tai limua yht. noin desilitra

Kokoa kakku. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alimmainen levy ja lisää sille banaania ja täytekinuskia. Lisää keskimmäinen levy, kostuta ja lisää mansikat ja täytettä. Laita kansilevy päälle, kuorruta lopulla täytekinuskilla ja koristele mansikoilla ja krokantilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti