lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pääsiäis-popsit

Nämä munan muotoiset popsit sopivat vaikka virpomiseen, jos, niinkuin minä, pitää enemmän lasten kanssa leipomisesta kuIn askartelemisesta! Alkuperäinen ohje recept.nu, Mia Öhrn. Näissä popseissa on ihana kevääseen sopiva sitruunan maku. Ohjeesta tulee 20 popsia.

Kakkupohja

75 g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilöiden joukkoon ja sula voi ja maito pienissä erissä varovast käännellen. Levitä taikina uunipannuun tai kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.

Popseihin lisäksi

225 g lemon curdia

Murusta kakkupohja monitoimikoneeseen ja lisää lemon curd joukkoon. Aja koneen leikkuuterällä tasaiseksi massaksi. Laita massa hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä olisi helpompi muotoilla.

Muotoile massasta munan muotoisia palleroita, noin 20 kpl. Laita taas jääkaappiin kovettumaan. Lisää muniin hetken päästä tikkaritikut. Itse olen tilannut nettikaupasta jäätelötikkuja tähän tarkoitukseen.

Koristeluun

Candy Melts- kuorrutetta TAI valko- tai muuta suklaata n. 300 g
strösseleitä

Sulata meltsit tai suklaa mikrossa. Kuorruta popsit. Jos käytät strösseleitä tai muita koristeita, tee se nopeasti, ennenkuin kuorrute kovettuu. Popsit voit laittaa kovettumaan esim. kananmunakennoihin, joihin olet tehnyt tikkuihin sopivat reiät.

Säilytä popsit jääkaapissa syöntihetkeen saakka.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti