sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Belgialaiset vohvelit

Olen viime kesän Belgiassa piipahduksen jälkeen haaveillut tekeväni kotona belgialaisia vohveleita. Ne ovat neliön mallisia ja paksumpia kuin tavalliset vohvelit. Belgiassa niitä syödään katukioskeista ostettuina usein pelkällä tomusokerilla päällystettynä tai suklaakastikkeen tai Nutellan kera. Onni potkaisi minua tällä viikolla, kun näin Lidlin mainoksessa heillä olevan myytävänä vohvelirautoja juuri tätä tarkoitusta varten. Samalla raudalla voi myös pohjalevyjä vaihtamalla tehdä lämpimiä kolmioleipiä. Vohveleiden ohje on Leila Lindholmilta kirjasta Vielä yksi pala!

Belgialaiset vohvelit, noin 10 kpl

2 munaa
125 g voita
2,5 dl maitoa, miel. ei rasvatonta
2 dl vettä
12 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6,75 dl vehnäjauhoja

Sulata voi mikrossa ja lisää siihen maito ja vesi. Lämmitä jälleen, kunnes nesteseos on kädenlämpöistä. Lietä hiiva nesteeseen. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi erillisessä kulhossa. Lisää keltuaiset ja kaikki muut ainekset valkuaisia lukuun ottamatta nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto taikinan sekaan. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 20 minuuttia. Paista kuumalla vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. Oikean taikinamäärän ja paistoajan oppii pian. Vohvelit ovat hieman velttoja juuri paistamisen jälkeen, mutta jäähdytä ne ritilän päällä, niin ne kovettuvat jäähtyessään. Tarjoile tomusokerin tai muiden lisukkeiden kera jälkiruoaksi tai brunssilla.





1 kommentti:

  1. Piti testata kotona :) tein voileipägrillillä kun se vohvelirauta on ostamatta. Tuli "kolmiopalloja" - mutta HYVIÄ! :)

    VastaaPoista