sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Focaccia

Teimme iltapalaksi focacciaa. Se syntyy vieläkin vähäisemmistä aineksista kuin pitsa, joten tämä on aivan täydellinen vaihtoehto silloin, kun kaupat ovat kiinni ja jääkaapissa vain valo. Ja on nopea tehdä. Perusohje on Leila Lindholmilta, täytteitä voi vaihdella omien mieltymysten mukaan.




2 focacciaa

25 g tuorehiivaa
3 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl (sormi)suolaa
7-8 dl erikoisvehnäjauhoja

Pinnalle oliiviöljyä, sormisuolaa ja esim. kirsikkatomaatteja, punasipulia, oliiveja, rosmariinia, siemeniä jne. Täytteitä ei saa olla paljon, vaan ainoastaan ripoteltuina sinne tänne.

Liota hiiva veteen monitoimikoneen kulhossa. Lisää muut aineet ja jauhoja pikku hiljaa, kunnes taikina tuntuu sopivalta, se saa jäädä löysähköksi. Anna koneen käydä viitisen minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetken aikaa, jotta saat ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia, tai neljään osaan, jos haluat pienempiä leipiä. Taputtele leivät noin 1,5 senttimetrin paksuisiksi pyörylöiksi tai soikioiksi pellille. Jätä kohoamaan peitettyinä siksi aikaa, kun uuni on kuumentunut 225 asteeseen. Voitele leivät oliiviöljyllä ja tee sormilla kuoppia taikinaan. Ripottele pinnalle haluamasi täytteet ja sormisuolaa. Paista kuumassa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin. Uunista pois ottamisen jälkeen pirskottele leipien pinnalle vielä hieman oliiviöljyä kiiltoa antamaan. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti