sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Hedelmäinen pähkinäleipä

Tämän paljon pureskeltavaa sisältävän leivän resepti on muokattu Leivotaan- lehden ohjeesta sen mukaan, mitä meillä kaapissa oli. Tämä leipä ei vaadi pitkiä hapattumis- tai muita aikoja, kuten aiempi vähän samantyyppinen leipä, jonka olen täällä julkaissut. Myös tämä maistuu hyvältä aamiaispöydässä paahdettuna marmeladin ja juuston kera. Itse pakastan tällaiset leivät siivutettuina, niin aina voi ottaa sopivan määrän suoraan paahtimeen.

2 leipää
Ainekset:

2/3 pkt hiivaa
500 g maustamatonta jogurttia, juoksevaa
3 tl suolaa
1 dl öljyä
1 tl kanelia
2 dl ruisjauhoja
yht. n. 6 dl erilaisia pähkinöitä ja siemeniä
yht. n. 4 dl kuivattuja hedelmiä ja rusinoita
2 dl vettä
7-10 dl vehnäjauhoja, määrä riippuu muista aineksista

Laita kuivahedelmät ja rusinat likoamaan 2 dl vettä pariksi tunniksi. Lämmitä jogurtti kulhossa kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää kaikki muut ainekset ja vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee "tahmeaa". Sekoita puuhaarukalla. Anna taikinan kohota tunnin verran liinalla peitettynä. Jaa taikina kahteen suorakulmaiseen voideltuun leipävuokaan ja anna kohota vielä ainakin sen aikaa, kun uuni lämpenee. Paista leipiä 200 asteessa noin tunti, peitä tarvittaessa foliolla, jotta leipien pinta ei pala. Kumoa ja anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti