sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Raakasuklaa

Olen jo pitkään halunnut tehdä omatekoista suklaata, ja päädyin aloittamaan kokeilun helpolla tavalla. Ostin paikallisesta luontaistuotekaupasta raakasuklaan tekoon tarvittavan valmiin setin. Raakasuklaan sanotaan olevan terveellistä ja hyvää. Tekeminen oli paketin ohjeiden mukaan todella helppoa, muotitkin ovat paketissa mukana. Niitä en tosin käyttänyt, vaan käytin omia silikonisia suklaamuottejani, joilla saa kauniit konvehdit.

Kaikkien terveyssäännösten vastaisesti lisäsin seokseen hieman tomusokeria, jotta saisin suklaaseen hieman lisää makeutta, jota siinä ei muuten juuri ollut. Lisäksi lisäilin konvehteihin mm. suolapähkinöitä, kaakaonibsejä ja kuivattuja mansikoita. Lopputulos oli ulkonäöltään varsin onnistunut, mutta kyllä taidan edelleen pitää enemmän Tobleronesta...

Valmispakkauksessa oli lisättynä lucuma- ja maca- jauheita, ilmeisesti terveellisyyden takia, mutta jos joskus vielä kokeilen raakasuklaan tekoa, jätän nuo ainekset pois ja kokeilen, saisinko sitten omaan makuuni hieman enemmän olevaa raakasuklaata. Lisään sitten hieman enemmän makeutta ja esim. vaniljaa tai chiliä. Kertokaa ihmeessä muutkin kokemuksianne!



2 kommenttia:

  1. Hei! Me suunnitellaan raakasuklaakurssia.. Itse tein kerran, mutta sain itse syödä. Gojimarjoja ja tyrnirouhetta olen lisännyt. Ja kookoshiutaleita.
    Pitäisikin kokeilla taas, lucumaa ja macaa riittää kaapissa :)

    VastaaPoista
  2. Kiva! Pääseekö kurssille mukaan?

    VastaaPoista