lauantai 9. helmikuuta 2013

Leipää!!!

Blogin hiljaiselosta huolimatta Ruusulaaksossa on viime viikkoina leivottu enemmän kuin koskaan. Olen opetellut hapanjuurileivontaa oikein toden teolla, eri vaiheisia vehnä- ja ruisjuuria on vaatehuoneen hyllyllä (sopiva lämpötila!) purkkikaupalla. Osa tuotoksista on onnistunut mainiosti, osasta olen ottanut opikseni. Iltalukemisina olen opiskellut juurten valmistamista ja elossapitoa leipäkirjoista (mm. Martin Johansson, Jan Hedh, Helene Johansson). Palkitsevinta on ollut muutamien leipien onnistuminen jopa yli odotusten. Hapanjuureen tehty leipä on rapeakuorista, sisältä pehmeää ja sitkeää ja lievästi happaman makuista, todella herkullista. Alla muutama kuva onnistuneimmista leivistä ja hapanjuuresta. Kunhan opettelen vielä lisää, yritän laittaa tänne myös ohjeita.

Kuvissa villihiivan tekoa rusinoiden avulla, kupliva vehnähapanjuuri, maalaisleipä sekä pitkään kohotettu valea leipä, suklaapatonkeja ja pain blanc.

2 kommenttia:

  1. Etsin ranskalaisen patongin ohjetta ja google löysi blogisi. Patonkiohjeen lisäksi täältähän löytyi vaikka mitä ihania reseptejä, pakko päästä testaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Patonkiohje on tosi hyvä, teen sitä itse tosi usein!

      Poista