maanantai 18. helmikuuta 2013

Mansikkakakku

Tytär, 4 v, on vesirokossa. Lohdutuksena sille, että viikonloppuna kaikki kiva, mm. pikkuserkun ja hoitokaverin synttärikekkerit, jäivät väliin, lupasin, että leivomme synttärikakun yhdessä kotona. Siitä tulikin aika hempeä. Maut sopisivat mainiosti lastenkutsuille. Samalla sain hyvän tekosyyn testata uutta neliökakkuvuokaani. Se antaa vähän tavanomaista erikoisemman muodon kakulle.

Kakkupohja
4 munaa
1,25 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kakku on kypsä. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä.

Täyte
1 prk kuohu- tai vispikermaa
0,5 dl mansikoita
1 prk maustettua rahkaa, vanilja
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Jos kakku tuntuu kovin kuivalta, voit kostuttaa sitä noin puolella desillä maitoa. Täyte on myös löysä, joten sekin kostuttaa kakkua vetäytymisaikana. Kasaa kakku takaisin paistovuokaan. Jos siinä ei ole irtopohjaa, laita pohjalle tuorekelmua irrottamisen helpottamiseksi. Jaa täyte tasaisesti kakkuväleihin. Peitä kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Koristeluun
1 prk vispikermaa
2 rkl mansikkatomusokeria
punaista elintarvikeväriä
nonparelleja

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tomusokeri sekä elintarvikeväriä, jotta saat halutun sävyn kermaan. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun päälle tarttumapinnaksi. Lusikoi loppu kermavaahto pursotuspussiin ja pursota haluamiasi kuvioita kakun pinnalle, koristele lopuksi nonparelleilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti