torstai 6. joulukuuta 2012

Pikkujoulun alkupalat

Saimme työkavereita kylään ennen pikkujouluihin lähtöä. Valmistin muutamaa lajia pikkupurtavia glögin kanssa. Olimme ruokailemaan menossa, joten mitään kovin suurta ja täyttävää en halunnut tarjota. Nämä maistuivat kaikki oikein hyviltä! Alla reseptit.

Tarjolla oli:

Kylmäsavuhärkä- ruissipsejä
Sinihomejuusto- pähkinäpaloja
Brie- ja homejuustoa, rypäleitä, puolikuivia viikunoita, pähkinöitä, jotka oli pyöräytetty vaahterasiirapissa
Suklaakuorrutteisia pähkinöitä ja muita konvehteja
Appelsiini- suklaapaloja


Kylmäsavuhärkä-ruissipsit

ruissipsejä
täyte:
1 prk ruohosipulituorejuustoa
0,5 dl ruohosipulia
100 g kylmäsavuhärkää
0,5 maustekurkku
suolaa, pippuria
persiljaa koristeeksi

Pilko kaikki ainekset pieneksi ja sekoita keskenään. Laita jokaiselle sipsille noin teelusikallinen täytettä ja koristele persiljalla.


Sinihomejuusto- pähkinäpalat (ohje muokattu sivulta keksihylly.fi)

200 g piparkakkuja tai digestivekeksejä maustettuna piparkakkumausteella
75 g voita sulatettuna

Täyte:
2 liivatelehteä
0,5 dl portviiniä tai glögiä
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g sinihomejuustoa
100 g rouhittuja saksan- ja/tai pecanpähkinöitä
1 dl hienonnettua persiljaa

Koristeluun:
viinirypäleitä

Murskaa piparit ja sekoita voi joukkoon. Painele seos mielellään irtopohjaisen vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kaikki ainekset keskenään portviiniä lukuun ottamatta. Kuumenna portviini mikrossa ja sulata siihen valutetut liivatteet. Lisää seos ohuena nauhana hyvin sekoittaen täyteseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota vuoasta ja leikkaa pikkupaloiksi. Koristele esim. viinirypäleillä.


Appelsiini-suklaapalat

150 g tummaa suklaata
250 g voita
1 dl sokeria
1 dl siirappia
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 pss manteleita rouhittuna
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinilikööriä tai app. mehua

kostutukseen:
0,5 dl appelsiinilikööriä tai mehua
0,5 dl espressoa

kuorrute:
100 g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl nutellaa
2-3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl espressoa

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai liedellä miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vatkaa munat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää muut aineet sekä suklaa- voiseos munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 180 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kypsä. Ota kakku pois uunista ja kostuta likööri-kahviseoksella. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt levy pieniksi neliön mallisiksi paloiksi. Valmista kuorrute. Laita tuorejuusto, nutella ja kahvi vatkauskulhoon ja lisää tomusokeria vähitellen niin, että saat pursotettavan kuorutteen. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla kuorrutetta leivosten päälle. Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti