sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Herkkupullat

Leivoimme kolmevuotiaan kanssa pullia. Hänestä on jo kovasti apua!


Pullataikina:
5 dl maitoa, kädenlämpöistä
50 g hiivaa
1 muna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
200 g voita, pehmeää
vehnäjauhoja
voiteluun kananmunaa

Vehnäjauhojen määrää en tullut mitanneeksi, muutama desi kuitenkin. Liuota hiiva veteen, lisää muut ainekset rasvaa lukuunottamatta. Aloita pienellä määrällä jauhoja ja lisää niitä, kunnes taikina tuntuu sopivan pehmeältä. Lisää lopuksi rasva ja vaivaa taikina koneella kimmoisaksi, ainakin kymmenen minuuttia. Näin saat helposti muotoiltavan taikinan. Anna taikinan kohota liinan alla.

Taikinan kohottua leivo pulliksi tai piirakoiksi. Me teimme tällä kertaa tavallisia pikkupullia, voisilmäpullia, Nutella-kierrepullia sekä omenapiirakoita. Nutella-kierrepulliin kaulitse taikina suorakaiteen muotoon, levitä päälle Nutellaa ja rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa sitten paloiksi ja laita palat muffinssipellin koloihin, joissa on paperivuoat. Näin pullat kohoavat kauniisti ylöspäin. Nutella tuntui kestävän paistoa hyvin, vaikken ollut sitä ennen testannutkaan. Omenapiirakoiden täytteenä on vaniljakreemipulveri-vesisekoitusta sekä kesällä pakastettuja oman omenapuun omenalohkoja. Päälle apulainen ripotteli vielä kanelia ja hiukan sokeria. Kaikki pullat paistetaan kohottamisen jälkeen reilussa 200 asteessa kunnes näyttävät herkullisilta.


1 kommentti:

  1. Onpa neidin kanssa tulut upean näköisiä pullia. Voimme haistaa ihanan tuoreen pullan tuoksun.

    VastaaPoista