sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Mätimousse


pieni prk mätiä, esim. lohenmätiä
1 dl kuohukermaa
1 prk smetanaa
1 tl sitruunapippuria
1 dl tilliä
1 dl ruohosipulia
3 rkl sitruunamehua
1 liivatelehti
suolaa

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää kerman sekaan smetana, pippuri, tilli ja ruohosipuli hienoksi silputtuna. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehti kuumaan mehuun. Lisää liivateseos massaan ohuena nauhana. Lisää lopuksi mäti varovasti sekaan. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna moussen hyytyä jääkaapissa hetken aikaa ja ota siitä sitten kahdella lusikalla muotoillen pallosia esim. saaristolaisleivän päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti