maanantai 8. lokakuuta 2012

Suklaamuffinssit ja paras kuorrutus

Tässä reseptissä ei ole mitään itse kehitettyä, mutta halusin kuitenkin laittaa sen tänne muistiin. Eeva Kolun Voisilmäpeliä- blogissa on tämä kostea hyvä suklaamuffinssiohje, kuorrutus puolestaan on Leila Lindholmin. Sekä itse muffinssi että kuorrutus säilyvät jääkaapissa täysin hyvinä parinkin päivän ajan. Pinnan voi jopa koristella pari päivää etukäteen, eikä ainakaan nyt käyttämäni nonparellit sulaneet pinnalle lainkaan, kuten kermavaahdon kanssa käy. Kermavaahtopohjaiset kuorrutukset jäävät myös ainakin meidän lapsilta syömättä, mutta tämän kuorrutuksen he nuolivat viimeiseen pisaraan.


Suklaamuffinssit

2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl soodaa
¼ suolaa
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 munaa
1½ dl maustamatonta jugurttia (käytin turkkilaista)

Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi mieluiten sähkövatkaimella, lisää sen jälkeen vaniljauute ja munat yksi kerrallaan. Vatkaa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita muna-voivaahtoon kuivat aineet sekä jugurtti vuorotellen kaataen. Varo sekoittamasta liikaa, hämmennä vain sen verran että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin.

Annostele taikina 12 paperiseen leivosvuokaan. Saat leivoksista kauniimpia, kun laitat paperiset vuoat muffinsipannun tai silikonisten muffinsivuokien sisään.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia -- kypsyysaste kannattaa selvittää perinteisellä hammastikkutestillä. Anna jäähtyä.


Nutellakuorrutus

1 dl Nutellaa
4 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vahvaa kahvia

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella vaahdoksi. Lusikoi kuorrutus pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet muffinssit. Lisää strösseleitä tai vastaavia kuorrutteen päälle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä,maistuu hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Laitoin tuorejuuston tilalle lisää nutellaa.Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Pakko kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Ihania ja oon tehnyt niitä jo vaikka kuinka monta kertaa 😉

    VastaaPoista