tiistai 9. lokakuuta 2012

Viikuna-parmankinkkusalaatti



3 tuoretta viikunaa
1 pkt parmankinkkua
oliiviöljyä, pippuria
2 palaa leipää
muutama salaatinlehti
(4 retiisiä siivuina)
balsamicoa
muutama lastu parmesaania

Huuhtele viikunat ja paloittele jokainen neljään osaan. Kääri lohkojen ympärille siivu parmankinkkua ja aseta uuninkestävälle alustalle. Valuta hieman oliiviöljyä kääröjen päälle ja rouhi vielä lisäksi mustapippuria. Paahda viikunoita uunissa grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan, katso etteivät ne pääse palamaan. Paahda sillä aikaa leivät leivänpaahtimessa ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Kokoa salaatti lautaselle, mausta balsamicolla ja parmesaanijuustolla. Valuta viikunoista irronnut liemi myös salaatin päälle. Retiisit voi jättää poiskin, tai laittaa tilalle vaikkapa paahdettuja pinjansiemeniä, mutta tällä kertaa kaapista löytyivät nämä ainekset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti