lauantai 10. marraskuuta 2012

Banaani-pähkinämuffinssit maapähkinävoikuorrutuksella

Nämä muffinssit sopivat mainiosti jälkiruoaksi kahvin kera. Kuorrutusta suosittelen myös esim. suklaisten muffinssien päälle.


Taikina:
120 g voita
0,5 dl vaahterasiirappia (tai muuta siirappia)
1,5 dl sokeria
2 munaa
80 g hasselpähkinärouhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maustamatonta jogurttia, esim. turkkilaista
1 banaani kuutioituna

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
0,5 dl maapähkinävoita
4 dl tomusokeria
1 rkl vahvaa kahvia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, siirappi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin (12 kpl) ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Lisää tarvittaessa kahvia tai tomusokeria, jotta saat pursotettavaksi sopivan kuorrutteen. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on tähtitylla, ja pursota kuorrute muffinssien päälle. Koristele esim. suolapähkinöilla tai krokantilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti