sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mustikkaglögi

Itsetehty glögi maistuu kesän mustikkasadolta ja mausteilta. Sitä voi tarjota lämmitettynä sellaisenaan tai terästettynä rommilla tai vodkalla. Annoksesta tulee noin neljä litraa valmista glögiä. Säilytä pullotettuna jääkaapissa.

3 litraa mustikoita
2,5 l vettä
1 pss glögimausteita
3 kanelitankoa
3 tähtianista
1 pss neilikoita
6-8 dl (tummaa) sokeria

Laita kaikki ainekset suureen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Anna glögin jäähtyä mausteineen. Siivilöi ja pullota ja säilytä jääkaapissa. Tarjoilun yhteydessä kuumenna glögi ja terästä halutessasi rommilla tai vodkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti