perjantai 23. marraskuuta 2012

Riisipaperirullat savukala-riisitäytteellä

Vietnamilaisia riisipaperirullia sain ensi kertaa ystäväni Annan luona. Nyt niitä on putkahdellut esiin vähän sieltä sun täältä. Monia versioita olen ehtinyt jo itsekin kokeilla, tämän alla olevan löysin ruotsalaisesta Baka- lehdestä. Olen sitä hieman muokannut. Riisirullat ovat mukavaa illanviettoruokaa, joita on mukava tehdä yhdessä vaikka vieraiden kanssa. Riisipaperilevyjä saa ainakin täältä meidän kulmilta hiukan etsiskellä, mutta jos on asiaa pääkaupunkiseudulle, niin sieltä niitä voi tuoda tuliaisiksi. Iso paketti maksaa pari euroa. Nettikaupoistakin löytää. Riisipaperilevyjä on ainakin kahta kokoa, jos ostat pieniä, niitä tulee tästä täyteannoksesta enemmän.


12 kpl

12 riisipaperia

2 dl riisiä keitettynä
1 mango
1 avocado
puolikas kurkku
purjoa tai ruohosipulia
150 g savukalaa
suolaa, pippuria

Korianterikastike

1 valkosipulinkynsi pilkottuna
chiliä maun mukaan
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl limemehua
puoli ruukkua korianteria, tuoretta, hienonnettuna

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

Pilko ja hienonna kaikki täyteainekset ja sekoita ne keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kastele riisipapereita yksi kerrallaan isolla lautasella, jossa on vettä, noin puolen minuutin ajan. Kun paperi on muuttunut pehmeäksi (mutta ei kuitenkaan liian, oikean kosteuden oppii nopeasti), siirrä riisipaperi kuivalle lautaselle. Lisää keskelle täyteaineksia parin ruokalusikallisen verran ja taittele rullaksi. Laita vadille odottamaan. Rullat säilyvät jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Tarjoile korianterikastikkeen kanssa.

Netistä löytyy paljon muitakin hyviä ohjeita sekä täytteisiin että dippikastikkeiksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti