sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tiramisu

Tänään vietimme isänpäivää, ja jälkiruoaksi teimme pienemmän lapsen kanssa isän lempijälkkäriä, eli tiramisua. Se on helppo ja nopeatekoinen ilman uunia tehtävä jälkiruoka, joka on hyvä tehdä jääkaappiin tekeytymään jo vaikka edellisenä päivänä. Ennen tarjoilua tiramisun päälle sihdataan kaakaojauhetta. Annoksesta riittää noin kymmenelle.


n. 20 kpl savoiardikeksejä, määrä riippuu vuoan koosta

1 dl espressokahvia
0,75 dl konjakkia (kiehautettuna, jos kakkua tarjotaan myös lapsille)
0,75 dl (tummaa) sokeria
1 dl vettä

4 dl (2 prk) kuohukermaa
500 g (2 prk) mascarponejuustoa
2 tl vanilja-aromia
1 dl sokeria

Liuota sokeri (0,75 dl) kuumaan kahviin. Lisää konjakki ja vesi ja sekoita. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan mascarpone, vanilja ja sokeri. Lado tilavan astian pohjalle kerros keksejä. Kostuta keksit reilusti kahvi-konjakkiseoksella. Levitä keksien päälle kermavaahto-juustotäytettä. Lisää tämän jälkeen taas keksejä ja kostutusta. Tee kerroksia niin monta, kuin aineksia riittää, yleensä kaksi tai kolme, kuitenkin niin, että päällimmäiseksi jää kermavaahtoseoskerros. Laita jälkiruoka jääkaappiin tekeytymään hyvin peitettynä. Seulo tiramisun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti