keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Aamiaissämpylät

Arkiaamunakin on mahdollista saada tuoretta leipää, kun pyörittelet sämpylätaikinan jo illalla valmiiksi jääkaappiin.


Noin 10 pientä sämpylää:
15 g hiivaa tai puolet kuivahiivapussista
2 dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
3-4 dl vehnäjauhoja
(pilkottuja kuivattuja aprikoosinpaloja ja siemeniä)

voiteluun vettä
koristeluun hiutaleita tai siemeniä

Lietä hiiva kylmään veteen. Kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin. Lisää muut aineet ja vaivaa koneella, kunnes taikina on kimmoisaa. Jos haluat, lisää taikinaan lopuksi aprikooseja ja siemeniä. Pyörittele taikina kymmeneksi sämpyläpalloksi ja laita pellille. Peitä pelti leivinliinalla ja laita yöksi jääkaappiin. Aamulla laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja ota pelti pois jääkaapista. Voitele halutessasi vedellä ja koristele hiutaleilla tai siemenillä. Paista sämpylöitä 15-20 minuuttia ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti