sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Porkkanaskonssit

Aamiaiskokeilut jatkuvat jälleen! Löysin svt.se sivuilta mukavantuntuisen skonssiohjeen, ja päätin kokeilla sitä. Nästä skonsseista tulikin oikein maukkaita. Olemme mökillä pääsiäisen vietossa, eikä tuoretta leipää ole saatavilla muuten kuin itse tekemällä! Alla ohje suoraan kopioituna, lukijani ymmärtänevät kyllä ruotsia sen verran, ettei ongelmia tulkkauksessa tule! Nautiskelin oman skonssini lemon curdilla ja juustolla; suosittelen!

Saftiga morotsscones med kanel & ingefära
Ingredienser
Beräknat för 6-12 portioner
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  malen ingefära
1 tsk  kanel
50 g  smör, i bitar
1 st  morot, finriven
1 1/2 dl  turkisk yoghurt
1 dl  vallmo- eller sesamfrön
till servering: smör eller färskost,
god sylt eller lemon curd, lagrad ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225C. Blanda de torra ingredienserna, lägg i smör och finfördela det i mjölet. Jobba in morot och yoghurt, knåda lätt. Forma 6 bollar, doppa i frön och lägg i muffinsformar. Grädda 10-12 minuter, låt svalna något på galler. Servera varma med önskade tillbehör.


Harmittaa, että kuvani ovat niin suttuisia, varsinkin suurelta tietokoneruudulta katsottuna. Ipadilla kuitenkin kuvat edelleen otan, koska on niin helppoa siirtää kuvat siitä suoraan blogiin. Uudessa iPadissä olisi tosi paljon parempi kamera kuin tässä vanhassa, mutta sen hankkiminen jää kyllä kaukaiseen tulevaisuuteen. Näin siis edelleen mennään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti