perjantai 6. huhtikuuta 2012

Juustokakkuleivokset

Nämä leivokset ovat aivan hävettävän helppoja tehdä, valmista tulee kymmenessä minuutissa. Ne voi myös tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista jääkaappiin odottamaan. Jos haluaa koristella leivokset kaakaojauheella, se kannattaa tehdä vasta juuri ennen leivosten tarjoilua. Pääsiäisen aikaan sopii appelsiinin tai sitruunan maku, muulloin mukaan voi sekoittaa esim. mustaviinimarjapyrettä appelsiinimehun sijaan. Leivokset voi myös tarjota makuun sopivan marja- tai hedelmäkastikkeen kanssa. Jos haluaa vielä pienempiä, suupalan kokoisia leivoksia, voi pohjakeksiksi valita vaikkapa kaurakeksin. Olisivat sellaisena sopivia vaikkapa kevään juhliin!


8 kpl leivoksia

Tarvitset:
Digestive-keksejä tai vastaavia

0,5 rasiaa appelsiinituorejuustoa
0,5 prk flora vispiä
2 rkl vaniljakreemi- tai kastikejauhetta
0,5 dl tomusokeria
1 liivatelehti
0,5 dl appelsiinimehua

Vatkaa flora vispi napakaksi vaahdoksi ja vatkaa sekaan tuorejuusto, vaniljakreemijauhe ja sokeri. Sulata liotettu liivatelehti appelsiinimehun kanssa mikrossa ja sekoita täytteeseen. Varo, ettei seoksesta tule liian löysää. Jos näin käy, lisää kreemijauhetta, se jäykistää täytteen. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla ja pursota täyte kekseille. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan. Koristele halutessasi kaakaojauheella ja sitruunamelissanlehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti