perjantai 6. huhtikuuta 2012

Skonssit

Aamiaisohjeet jatkuvat... Skonssien ohjeita on tarttunut viime aikoina silmään monessakin paikassa. Tein alla olevalla ohjeella sen mukaan, mitä mökkijääkaapissa oli. Englantilaiset syövät näitä iltapäiväteellä. Skonssit syödään mahdollisimman nopeasti uunista ottamisen jälkeen. Itse suosin englantilaisittain hilloa ja kermavaahtoa, mies pelkkää voita.


Noin 10 skonssia

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
50 g voita
2 dl turkkilaista jogurttia
vettä tarvittaessa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi voi sekaan. Sekoita nopeasti joukkoon jogurtti. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää hieman vettä. Painele taikina noin kahden sentin levyksi ja ota muotilla tai sopivalla lasilla siitä pyörylöitä. Voitele skonssit halutessasi maidolla tai munalla. Paista skonssit 200- asteisessa uunissa noin kymmenen minuutin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti