torstai 17. toukokuuta 2012

Parsaleivät

Parsareseptit jatkuvat; olen lukenut Saku Tuomisen ihanaa italialaisen ruoan keittokirjaa Basta! Sen innoittamana tein aamiaiseksi parsa-kinkkubruschettan.


Parsaleipä, 2kpl

2 viipaletta maalaisleipää
oliiviöljyä
parmankinkkua
parsaa
parmesaania
muutama nokare voita
suolaa ja pippuria

Kuori parsat tarvittaessa ja napsaise tyvestä kova osa pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä rapsakoiksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita parsat yhteen kerrokseen uunivadille ja ripottele päälle parmesaaniraastetta ja muutama voinokare. Gratinoi uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Samaan aikaan voit laittaa leivät uuniin paahtumaan, tai paahtaa ne leivänpaahtimessa.

Valuta paahtuneiden leipien päälle hieman oliiviöljyä, laita sitten siivu parmankinkkua ja päällimmäiseksi gratinoidut parsat, mausta suolalla ja pippurilla. Nauti lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti