sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Parsarisotto

Parsa on yksi kevään herkuistamme. Taannoisella Saksan reissulla sain jo paikallista tuoretta parsaa ravintolassa. Alla kuva maukkaasta annoksestani!


Nyt Lidlissäkin näytti olevan saksalaista valkoista parsaa. Eihän se enää tuoretta ole, kun se on kotijääkaapissa, mutta hyvää kuitenkin. Tämän herkun kanssa kävi kuitenkin niin, että muistin kuvan ottamisen vasta, kun risotto oli jo paremmissa suissa. Kuvitelkaa siis ulkonäkö itse, korvikkeena keväinen kuva kotipihalta!

Parsarisotto neljälle

1 pkt valkoista tai vihreää parsaa
suolaa keittämiseen

2 rkl voita
1 pieni sipuli tai salottisipuli
1-2 valkosipulinkynttä
4 dl risottoriisiä
0,5-1 dl kuivaa valkoviiniä tai kuohuviiniä
2 tl kanafondia tai kanaliemikuutio
5-7 dl kuumaa vettä
suolaa, pippuria
2-3 dl raastettua parmesaania

Kuori ja pilko parsat parin sentin pätkiksi. Keitä paloja suolatussa vedessä muutaman minuutin ajan, kunnes parsat ovat vielä rapsakoita. Kaada vesi pois ja huuhtele parsat kylmällä vedellä, näin kypsyminen loppuu.

Kuullota sipulit voissa. Lisää riisi ja kuullota sitäkin, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää viini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kanafondi tai kuutio. Lisää kuumaa vettä noin desi kerrallaan ja imeytä sekoitellen aina ennen uuden veden lisäämistä. Lisää vettä ja imeytä kunnes riisi on lähes kypsää ja seos näyttää löysältä puurolta. Lisää tässä vaiheessa noin puolet parmesaanista ja mausta suolalla ja pippurilla, lisää lopuksi parsapalat. Anna hautua hetken aikaa, mutta älä päästä risottoa liian kypsäksi. Ripottele loppu parmesaani annosten päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti