lauantai 19. toukokuuta 2012

Vaniljainen sitruuna-marenkitorttu

Leivoin ensimmäisen mökillä vietettävän kesäviikonlopun kunniaksi perinteisen sitruunatortun. Lisäsin täytteeseen kuitenkin vaniljakreemiä, joka tekikin tortun mukavan pehmeän makuiseksi, menettämättä kuitenkaan sitruunan koko kirpeyttä.



Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Nypi jauhot, sokeri, margariini tai voi ja keltuainen keskenään ja lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele pohja pieneen piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Täyte:
2 keltuaista
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeaineksia pussin ohjeen mukaan
n. 2 dl vettä

Laita keltuaiset, sitruunan mehu ja kuori, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä, kunnes seos hieman sakeutuu. Anna jäähtyä hyvin. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi keskenään jäykähköksi tahnaksi. Sekoita sitruunakiisseli ja vaniljakreemi keskenään ja lisää vettä tai vaniljakreemijauhetta tarvittaessa. Täyte ei saa olla liian valuvaa, vaan aika jäykkää. Levitä täyte pohjan päälle.

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset jäykäksi vaahdoksi samalla sokeria lisäten. Laita marenki halutessasi pursotuspussiin ja pursota täytteen päälle, tai levitä marenki lusikalla tasaiseksi. Paista torttua vielä muutamia minuutteja 175 asteessa, kunnes marenki saa hieman väriä. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti