lauantai 26. toukokuuta 2012

Raparperipaistos

Clafouti on ranskalainen pannukakun tyyppinen paistos, joka tehdään usein luumuista, kirsikoista tai muista hedelmistä tai marjoista. Tein tämän jälkiruoaksi raparperista ja paistoin pienissä uunivuoissa (6kpl). Taikina riittää myös yhteen isoon piirasvuoalliseen. Ohje on Leila Lindholmilta muokattu.


muutama varsi raparperia
2 rkl voita
2 rkl sokeria
1 tl kanelia

Kuori ja pilko raparperit. Paista paloja voin, sokerin ja kanelin kanssa, kunnes raparperit ovat hieman pehmenneet ja seos karamellisoitunut. Anna jäähtyä.

Taikina:
0,5 dl mantelijauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria, mielellään esim. muscovadoa
0,5 vaniljatankoa tai 2 tl vaniljasokeria
2 dl ruokakermaa
3 munaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se ja rapsuta siemenet taikinan sekaan. Jaa seos pieniin uunivuokiin tai yhteen isompaan. Ripottele raparperipalat taikinan päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pinta kauniin värinen. Ripottele halutessasi tomusokeria leivonnaisten päälle. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti