sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Bataatti-perunalaatikko

Jouluiseen ruokapöytään sopii lisäkkeeksi bataatti-perunalaatikko.

Tarvitset:
2 keskikokoista bataattia
3 jauhoista perunaa
1 pieni sipuli
1 kasvisliemikuutio
vettä keittämiseen niin, että kasvikset peittyvät
2 munaa
2 dl ruokakermaa
0,5 tl kanelia
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 rkl siirappia
25 g voita
suolaa ja pippuria maun mukaan
Pinnalle: korppujauhoja

Kuori ja leikkaa paloiksi bataatit, perunat ja sipuli. Keitä ne kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, mutta ota sitä noin desin verran talteen, jos laatikkoa täytyy myöhemmin ohentaa. Soseuta kasvikset ja anna soseen jäähtyä. Lisää seokseen munat, ruokakerma, kaneli, valkosipulipuristimen avulla murskattu inkivääri ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Sulata voi ja lisää soseeseen. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Soseen tulee olla löysähköä; lisää kasvisten keitinvettä tarvittaessa. Siirrä sose uunivuokaan ja ripota päälle korppujauhoja. Paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.

1 kommentti:

  1. Juuri on uunissa hieman vastaavanlaista. Löysin reseptisi vasta kun laitoin paistoksen uuniin.

    Laitoin 550 g bataattia, 300 g perunaa, 150 g porkkanaa ja 100 g lanttua (noin-arvioita). Nämä keitin suolavedessä 20-30 min.
    Pilkoin pieneksi yhden sipulin ja 10 cm pätkän purjosipulia, yhteensä noin 150 g ja lisäsin keitinveden kaadettuani seokseen hautumaan.

    Survoin kaikki lisäten vielä n. desin/puolitoista keitinlientä, n. 1,25 dl kermaa, 4 cl viskiä (Bell´s) ja kaksi kananmunaa. Maustoin vielä valkosipulimurskeella (5-6 kynttä), karrilla (curry), kanelilla ja lisäsin vielä suolaa. Maku oli hyvä, sillä etusormella piti lopuksi kaapia kaikki pois kattilan reunoilta :-)

    Lopuksi voitelin alumiinivuo´an öljyllä, jotta korppujauho tarttuisi joka puolelle ja kaadoin seoksen vuokaan - päälle vielä korppujauhoja.

    Nyt muhii tekeleeni uunissa - katsotaan mitä tulee, mutta odotukset ovat korkealla!

    Voisin kuvitella tätä erittäin hyvin vaikkapa joulupöydässä.

    Erona reseptiisi on, että en käyttänyt siirappia, voita, kasvisliemikuutiota, inkivääriä enkä pippuria.
    Kuten kirjoitin, löysin reseptisi vasta laatikon uuniin pantuani.

    VastaaPoista