torstai 29. maaliskuuta 2012

Gluteeniton omenakakku

Tämä ohje on uudesta Leivotaan!- lehdestä. Vaikka meillä ei ole tarvetta gluteenittomille leivonnaisille, ajattelin kuitenkin kokeilla taikinaa, jossa ei ole vehnäjauhoja. Lopputulos oli oikein maukas, tosin myös tosi makea. Sokerin määrää voisi varmasti hyvin pudottaa kahteen desilitraan. Kakku kannattaa myös tarjota pian uunista ottamisen jälkeen, se on nimittäin aika murenevaa jäähdyttyään. Vaniljajogurtin tilalla käytin turkkilaista jogurttia.


Taikina:
3 dl perunajauhoja
3 dl raakasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kookoshiutaleita
150 g huoneenlämpöistä voita
2 munaa
1 dl vaniljajogurttia
2-3 omenaa

Voitele irtopohjavuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi, munat ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada vuokaan. Paloittele omenat ja asettele taikinan päälle. Paista noin 40-45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti