maanantai 12. maaliskuuta 2012

Sienipiirakka

Leivoin vieraille sienipiirakan niistä aineksista, joita kaapissa sattui olemaan. Suppiksia on vielä niin paljon pakkasessa, että niitä on pakko yrittää käyttää pois. Piiraspohja on Tina Nordströmin käsialaa. Se on erittäin helppo kaulittava, eikä ole liian rasvainen.

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
50 g pehmeää voita
2 tl leivinjauhetta
n. 1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset nopeasti tehosekoittimessa tai sormin nyppien. Kauli vuokasi muotoiseksi levyksi niin, että taikinaa ulottuu myös reunojen yli.


Täyte:
n. 3 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita tai muita sieniä
100 g hyvää palvikinkkua
n. 1 dl ruohosipulia
1 tomaatti
suolaa, pippuria
1 prk kolmen sipulin ruokakermaa
2 munaa
n. 2 dl juustoraastetta

Täytä piiraspohja täyteaineksilla, sekoita kerma ja munat keskenään ja kaada vuokaan, lisää lopuksi juustoraaste. Laita vuoka uunipellin päälle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan, tai kunnes se tuntuu kypsältä. Taikinan ylimääräiset reunat siis jätetään paiston ajaksi paikoilleen ja leikataan terävällä veitsellä pois vasta, kun piirakka on kypsä. Näin reunukset eivät paiston aikana valu alas. Fiksu se Tina!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti