lauantai 3. maaliskuuta 2012

Tikkuleivät

Juhlistimme aurinkoista päivää ja poikamme kummisedän ja hänen avovaimonsa vierailua mökillä tekemällä tikkuleipiä.

Ensin valmistetaan tavallinen sämpylätaikina ja annetaan kohota. Taikinan kohottua se leivotaan sämpyläpalloiksi ja jätetään odottamaan nuotion hyvää hiillosta. Sillä aikaa tikut vuorataan foliolla.


Tee taikinasta pötkö ja kieputa se tikkuun folion ympärille.


Paista sitten leipää mieluiten hiiloksella, kunnes se on kypsä. Lämmitä sillä aikaa grillissä tai muulla tavoin nakkeja.


Kun leipä on kypsä, irrota se varovasti tikusta ja täytä kolo sinapilla ja ketsupilla ja pujota aukkoon lämmin nakki. Nauti!

Viime kesänä Tanskassa opimme, että aukkoon voi mainiosti valuttaa myös Nutellaa. Se se vasta herkullista on, ainakin meidän makeasta pitävien mielestä!



2 kommenttia:

  1. Nam, tämä vaikutti toooosi herkulliselta ja houkuttelevalta... Toivottavasti pääsen jossain vaiheessa kokeilemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mökin nuotiopaikka oli syysmyrskyjen jäljiltä vain hieman räjähtänyt, emmekä malttaneet odottaa hiillosta, joten sämpylät pääsivät pinnaltaan palamaan... Maistuivat hyviltä kuitenkin! Juuri tänään muistelin teitä ja vanhempiasi ja aikoinaan meitä keväisin ilahduttaneita korvasienisaavillisia! Terveisiä!

      Poista