lauantai 24. maaliskuuta 2012

Keväiset bebe-leivokset


Pohja:
1 pkt valmista murotaikinaa

Sulata taikina ja jaa pieniin paloihin, joilla vuoraat voideltujen pienten vuokien pohjat ja reunat. Myös muffinivuoan syvennykset käyvät vuokien asemesta. Paista pohjia 200 asteessa, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Anna jäähtyä hieman ja irrota pohjat vuoista.

Pohjalle:
appelsiinimarmeladia

Laita nokare appelsiinimarmeladia jäähtyneille pohjille.

Täyte (Kotivinkin ohjeen mukaan):
1 dl kermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita

Laita kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen kattilaan, kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakeutuu. Anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi ja yhdistä kermaseokseen. Muotoile täytteestä kupu appelsiinimarmeladin päälle ja laita viileään odottamaan kuorrutusta.

Kuorrutus:
2-3 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
veitsenkärjellinen keltaista elintarvikeväriä
vettä tarvittaessa

Tee tomusokerista, sitsuunamehusta ja vedestä jäykähkö tahna. Kuorruta leivokset sillä ja koristele nonparelleilla tai pääsiäisrakeilla. Säilytä leivokset kylmässä tarjoiluun saakka.


1 kommentti: