lauantai 29. syyskuuta 2012

Irish coffee-kakku


Edellisessä postauksessa oli suklaakakku mikrossa. Käytin tuon kakun pohjaksi tähän Irish coffee-kakkuun. Tosi helppoa ja nopeaa, ja on herkullisen kostea pohja. Viipaloi kakku siten, että pystyt vuoraamaan sillä n. 20 senttiä halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjan. Vaihtoehtoina voisi olla suklaakääretorttupohja tai keksipohja.

Tarvitset:

Haluamasi kakkupohja

3 dl kermaa
4 liivatetta
1 dl espressoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
2-3 rkl viskiä (tai konjakkia tms.)
karamelleja koristeeksi

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja ota siitä noin neljäsosa sivuun koristeluja varten jääkaappiin. Keitä espresso ja käytä siitä noin neljäsosa kakkupohjan kostutukseen. Sulata liotetut liivatteet lopun kuuman kahvin sekaan. Sekoita viski kahvi-liivateseokseen. Lisää muut ainekset kermavaahdon sekaan hyvin sekoittaen. Lisää kahviseos lopuksi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Vatkaa koristeeksi tarkoitettua kermaa tarvittaessa hieman lisää ja mausta hennosti sokerilla. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota koristeita kakun reunalle, lisää lopuksi karkit tai vaikkapa nonparellit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti