lauantai 29. syyskuuta 2012

Suklaakakku mikrossa

Tupperware-esittelyn yhteydessä esittelijä teki suklaakakkua mikrossa. Kakun taikinan sekoittamiseen meni pari minuuttia ja valmista tuli kolmessa minuutissa mikrossa. Testasin kakkua myös tavallisessa keraamisessa vuoassa, ja hyvä tuli. Kakku oli ihmeen mehevää ja maukasta. Netistä löytyy muutamia ohjeita mikrosuklaakakulle, seuraavan ohjeen löysin Valion sivuilta. Tätä kakkua käytän juustokakun pohjana, mutta sen voi tarjota myös sellaisenaan kuorrutettuna tai muiden lisukkeiden kanssa.

100 g voita
0,9 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi mikrossa samassa astiassa, jossa teet kakun. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Kypsennä mikrossa täydellä teholla kolme minuuttia ja kumoa lautaselle. Valmis! Kuorruta halutessasi ja tarjoile vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti