lauantai 29. syyskuuta 2012

Päärynä-suklaapaistos


Jälkiruoaksi sopivaan päärynä-suklaapaistokseen lisäsin mausteeksi kandeerattua inkivääriä. Sen voi hyvin jättää poiskin, mutta se toi mukavaa lisämakua leivonnaiseen. Inkiväärin voi myös korvata tilkalla vahvaa kahvia. Tarjoa paistos lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Tarvitset:

2 päärynää
hieman sitruunamehua
120 g pehmeää voita
100 g sokeria (mielellään tummaa)
2 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
120 g jauhoja
50 g tummaa suklaata muruina
2 rkl kandeerattua inkivääriä pieninä paloina TAI vahvaa kahvia saman verran

Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat ja asettele ne pienehkön piirasvuoan tai muun uuninkestävän astian pohjalle. Purista sitruunamehua päärynöiden päälle tummumisen estämiseksi. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan päärynöiden ympärille niin, että päärynät jäävät näkyviin. Paista leivonnaista uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa kokeiltaessa. Koristele halutessasi tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti