tiistai 18. syyskuuta 2012

Taivaallinen tattirisotto

Kuvaongelma on tällä erää ratkaistu, ja bloggaaminen voi taas jatkua!

Kävimme viikonloppuna sienimetsässä, ja löysimme muutaman herkkutatin. Yhdestäkin tatista saa mainion risoton kahdelle.


Risottoon:
1 herkkutatti
voita paistamiseen
1 pieni sipuli tai 2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2-3 dl risottoriisiä, esim. arborio
0,5-1 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl kanafondia
5-7 dl kuumaa vettä
suolaa ja pippuria
n. 2 dl raastettua parmesaania

Paloittele tatti ja paista se pannulla voissa. Laita sivuun. Kuumenna vesi esim. vedenkeittimessä tai toisessa kattilassa. Sulata nokare voita kasarissa ja lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli. Paista sipulit kuultavaksi. Lisää riisi joukkoon ja paista, kunnes myös riisi on läpikuultavaa. Lisää kasariin valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sitten kanafondi ja hieman kuumaa vettä ja anna imeytyä. Lisää vettä aina, kun edellinen lisäys on imeytynyt, kunnes riisi tuntuu lähes kypsältä ja risotto alkaa olla kermaisen valuvaa ja pehmeää. Lisää lopuksi paistettu tattiseos, puolet parmesaanista, suola ja pippuri ja tarkista maku. Tarjoa heti lopun parmesaaniraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti