torstai 20. syyskuuta 2012

Kirsikka-suklaakakku

Tätä kirsikka- suklaakakkua leivoin muutama viikko sitten tuppereihin. Kovasti sitä kehuttiin, ja hyvää se olikin. Suklaapohjan ohje on tanskalaisesta Det soede liv-ohjelmasta suomennettu, ja sitä voi käyttää, kun haluaa tiiviin suklaisen kakkupohjan.


Suklaapohja:
175 g voita
1 dl vettä
300 g sokeria
1/2 vaniljatangon siemenet tai 2 tl vaniljasokeria
4 munaa
200 g jauhoja
75 g kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen kirsikka- tai muuta mehua noin desi

Täyte ja kuorrutus:
1 prk vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria tai 1/2 van. tangon siemenet
n. 0,5 dl sokeria
n. 2 dl kirsikkahilloa

Sulata voi veden kanssa kattilassa tai mikrossa, anna jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella sokeri, vanilja ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset voiseoksen kanssa vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina mielellään irtoreunaiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35-40 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä, irrota se vuoasta ja leikkaa varovasti kolmeen osaan. Pohja saattaa olla murenevaista, joten ole varovainen.

Vatkaa täytteen vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku. Kostuta alinta pohjaa, levitä sen päälle kirsikkahilloa ja kermatäytettä. Lisää toinen kerros samalla tavoin ja laita kansi päälle. Anna kakun vetäytyä ja maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa. Säästä kermatäytettä sen verran, että voit kuorruttaa kakun sillä. Jos haluat lisäpursotuksia, kermaa kannattaa vatkata vielä lisää puolen kermapurkin verran. Koristele lopuksi vaikkapa suklaarouheella ja kirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti