keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Aioli ja paistetut jättikatkaravunpyrstöt

Itse tehtynä valkosipulimajoneeai eli aioli on aika paljon parempaa kuin kaupasta valmiina ostettu. Meidänkin kaupungissamme oleva saksalaiskauppa tarjoaa silloin tällöin jättikatkaravunpyrstöjä kohtuuhintaan, eikä niitä voi silloin ohittaa.


Aioli

2 munankeltuaista huoneenlämpöisenä
2 tl dijoninsinappia
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
2 valkosipulinkynttä
(chilirouhetta)
2-3 dl rypsi- tai muuta mautonta öljyä

Sekoita keskenään keltuaiset, sinappi, etikka, suola ja pippuri. Ala valuttaa öljyä sekaan ohuena nauhana, samalla kun apuri vispaa seosta hullun lailla. Mikäli majoneesi ei ala näyttää oikealta, vaan jää löysäksi, se on mennyttä ja aloita sama uudelleen paremmalla onnella. Yleensä ongelmia ei ilmene, ainakaan kovin usein. Lisää lopuksi pieneksi hakatut valkosipulinkynnet ja halutessasi chilirouhe ja testaa, tarvitaanko suolaa tai pippuria lisää. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.


Paistetut jättikatkaravunpyrstöt

Sulata pyrstöjä sen verran, kuin tarvitset. Anna marinoitua hetken aikaa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja chilissä. Lisää myös suolaa ja pippuria. Paista voissa kypsiksi, mutta ei sitkeiksi. Tarjoa patongin ja aiolin kera, tai vaikka salaatin koristeina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti