tiistai 7. helmikuuta 2012

Runeberginkakku

Paras vuosien varrella kokeilemistani runebergintorttuohjeista on seuraava Sara la Fountainin a'la Sara-kirjasta napattu Runeberginkakkuohje. Alkuperäinen ohje on kaksinkertainen. Lisäksi meillä käytetään aitoa rommia, eikä aromia! Piparkakkuja meillä ei joulusta enää ollut jäljellä, joten vaihdoin sen korppujauhoihin sekä teelusikalliseen piparkakkumaustetta. Kuten Sarakin huomauttaa, tätä maistuvaa kakkua voisi leipoa myös muulloin kuin runeberginpäivänä!


Taikina:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
1 dl piparkakkumurua
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 tippaa karvasmanteliaromia
2 tl vanilja-aromia
0,5 rkl kardemummaa
loraus rommia

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina haluamaasi vuokaan ja paista 175 asteessa vajaa tunti. Kostuta uunista ottamisen jälkeen reilusti omenamehulla tai calvados'lla.

Koristele vesi-tomusokerikuorrutuksella ja vadelmahillolla. Laitoin tomusokerin sekaan vaaleanpunaista mansikkatomusokeria. Se antaa sekä mukavan ulkonäön että hyvää makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti