tiistai 14. helmikuuta 2012

Nakkisämpylät

Meidän perheen vakioretkieväs on nakkisämpylät. Tehdään tavallinen sämpylätaikina, kohotetaan ja leivotaan sämpylöiksi. Pitkiä nakkeja käytettäessä sämpyläpalloja kaulitaan hieman, lisäään pohjalle ketsuppia, pitsamaustetta ja nakki, ja kääritään rullalle. Prinssinakkeja käytettäessä taikinapallon sisään piilotetaan nakki ja pinnalle voi laittaa pitsamaustetta ja juustoa. Molemmissa tapauksissa sämpylöiden annetaan kohota hieman vielä pellillä ja paistetaan n. 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sämpylät voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen ja retkellä lämmittää vaikkapa makkaratikun nokassa!

Aikuiseen makuun sämpylän sisään voi piilottaa vaikkapa mausteista chorizo-makkaraa.


4 kommenttia:

  1. Wautsit, onpa hyvännäköinen. Saanemme maistiaisen 18.2 retkellä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä menivät jo valitettavasti partiolaisten ystävänpäiväriehan eväiksi, mutta leivotaan sitten vaikka yhdessä seuraavaksi, kun tulette tänne päin!

      Poista
    2. Partiolaisilla on melkoiset onnen päivät, kun ovat saaneet sinut muonittajaksi! Me taidetaan unohtaa Kakkukeisareiden kakut tästä lähtien, niiltä saatu palvelualttius mm. on ollut tällä kertaa muutenkin ala-arvoista, joten... mun kakku, se oli se 20 vuotiaan kakku ja Sofian olisi Helinä-keiju.

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista