maanantai 13. helmikuuta 2012

Ystävänpäiväkakku

Mietin viikonloppuna ystävänpäiväksi sopivaa kakkua, ja vaaleanpunainen on tietysti päivän väri! Kakun alimmaisena pohjana on vuoassa paistettu keksitaikina, sen jälkeen suklaamoussea. Keskivälissä kääretorttupohja, päällimmäisenä mansikkamousse ja kiille. Suklaamoussen maustoin muutamalla tipalla piparminttuöljyä. Tämän voisi korvata mintunmakuisella suklaalla. Hyvää ystävänpäivää!


Keksipohja

75 g voita
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pieni muna
1 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhoja
0,25 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Suklaamousse

puolet flora vispipurkista vaahdotettuna
100 grammaa tummaa suklaata
100 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
muutama tippa piparminttuöljyä

Sulata suklaa, lisää siihen muut aineet, liivatelehdet liotettuina ja sulatettuina. Kaada täyte jäähtyneen keksipohjan päälle.

Suklainen kääretorttupohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille ja paista 225 asteessa muutama minuutti. Anna jäähtyä. Leikkaa sitten pohjasta sopiva pala välipohjaksi kakulle.

Mansikka-valkosuklaamousse

puolet vispikermapurkista vaahdotettuna
100 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
5 dl mansikoita soseutettuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa, lisää siihen muut ainekset, liivatelehdet liotettuina ja sulatettuina. Kaada välipohjan päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Koristele kiilteellä tai muulla tavoin, esim. kermavaahdolla. Minun kiilteeni ei tällä kertaa jostakin syystä jähmettynyt, joten siitä tuli lähinnä kastike. Makua ei taida haitata! Irrota vuoan reunat varovasti ja nosta kakku tarjolle!

2 kommenttia:

  1. Hyvää Ystävänpäivää!!!! Olisipa kiva olla maistelemassa tuota kaakkua. Voin vain kuvitella sen herkullisuuden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ensimmäisistä kommenteista!! Kakku oli kyllä ihan hyvää, ja onneksi sain siitä osan annettua pois, ettei tarvitse itse syödä ihan kokonaan...

      Poista