keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Tortano mozzarella-parmankinkkutäytteellä

Eräs suosikkikeittokirjani tällä hetkellä on ruotsalaisen Leila Lindholmin kirja Vielä yksi pala! Siitä olen tehnyt jo monenlaisia leipiä ja muuta hyvää. Tänään tein iltapalaksi ja samalla huomiseksi lounaaksi tortanon, joka on käytännössä suolainen täytetty rinkeli. Täytteitä voi laittaa oman maun mukaan, Leila antaa myös monta hyvää vaihtoehtoa. Tosi hyvää iltapalaksi tai retkievääksi, vielä parempaa hyvän viinin kera!


Perusohje, hieman muokattuna Leilalta

15 g tuorehiivaa tai puoli pussia kuivahiivaa
3 dl vettä, kädenlämpöisenä tuorehiivalle ja 42-asteisena kuivahiivalle
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa tai leipäsiirappia
1 rkl suolaa
2,5 dl durumjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Laita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja anna koneen vaivata taikina kimmoisaksi, 10-15 minuuttia. Jos käytät tuorehiivaa, lietä hiiva ensin veteen ja lisää sitten muut aineet. Tee muuten samoin kuin edellä. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.


Taputtele taikina käsin suorakaiteen muotoiseksi ja laita päälle haluamasi täytteet. Kuvassa mozzarellaraastetta, parmankinkkua ja basilikaa. Kääri taikina rullalle kuten kääretorttu ja käännä rinkelin malliseksi. Nosta rinkilä leivinpaperin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi ja paista sen jälkeen leipää 200 asteessa noin 35 minuutin ajan.

2 kommenttia:

  1. Jäin Leila leipoo ohjelmaan koukkuun ja siinä hän teker tätä leipää, näytti niin hyvälle että tämä menee tänään testiin :)

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta, että minulta meinasi jäädä tuo ohjelma huomaamatta!! Kiitos vinkistä!! Toivottavasti on vielä katsottavissa netistä.

    VastaaPoista